Skip to main content

Het Keto dieet uitgelegd

by Bo Notten – Diëtiste Diet Revolution

Wat is Keto?

Keto komt van het woord Ketose. Dat is een ander woord voor vetverbranding. Met een Keto dieet verandert het lichaam in een natuurlijke vetverbrander dankzij een groot accent op koolhydraatarme voeding. Bij een Keto dieet krijg je 20 tot 50 gram koolhydraten per dag binnen. Dat is weinig maar het is daarmee zeker geen koolhydraatarm dieet. Daarentegen eet je veel vetter, en dat is voor veel mensen even wennen!

Hoe werkt Ketose?

afbeelding met Keto voedingsmiddelen die samen het woord KETO vomen

Tijdens dit dieet eet je veel vetten en weinig koolhydraten. Doordat je weinig koolhydraten eet, gaat je lichaam als alternatief opgeslagen vetten verbranden. Deze worden afgebroken tot ‘ketonen’ en deze vetverbranding noemen we ‘ketose’. Deze ketonen vormen dus de energiebron voor je lichaam, waar dat normaal de koolhydraten uit bijvoorbeeld aardappelen, rijst, pasta en brood zijn. Dit gebeurt als je per dag minder dan 50 gram koolhydraten eet. Na 48 uur raak je in ‘ketose’ en al na 4 dagen zul je je fitter gaan voelen.

Wat mag ik wel en wat niet?

In tegenstelling tot veel gangbare Keto ligt de focus veel meer op de goede (onverzadigde vetten). Gezonde (onverzadigde) vetten vind je o.a. in: kwark, eieren, haring, zalm, olijven, cashewnoten, avocado en nog veel meer!

vrouw die twee avocado's toont. Avocado's zijn passend binnen het keto dieet

Wat mag je dan eigenlijk niet? Het klinkt heel tegenstrijdig, maar bij het Ketogeen dieet eet je liever geen fruit, zoete groenten zoals wortels en maïs, wraps, rijst, pasta, brood, snoep en koek. Om al die do’s en don’ts goed toe te passen is begeleiding van een ervaren diëtist op dit gebied essentieel.

Maak van je lichaam een vetverbrander: snel, gemakkelijk en doelgericht!

Het Keto voedingsplan

Het voedingsplan van Diet Revolution is afgestemd op jouw doel en persoonlijke situatie. Dankzij de bewezen eigen productlijn van Diet Revolution eet je gevarieerd en gezond. In de koolhydraatarme en eiwitrijke producten zit namelijk een hoogwaardig eiwitgehalte wat het behoud of de opbouw van spiermassa ondersteunt. Hierdoor blijft je stofwisseling op peil en voorkom je een jojo-effect.

  • 5 à 6 eetmomenten per dag
  • Slanker, fitter en strakker in korte tijd
  • Gewichtsverlies zonder hongergevoel
  • Je spiermassa blijft behouden en je stofwisseling blijft hoog
  • 1 jaar lang coaching, leefstijl- en Keto voedingsadvies
  • Je eigen online-portal
  • Even een reset!

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution