Skip to main content

Afvallen zonder constant je maag te horen knorren? Zo moet dat!

By 27 januari 2020juni 6th, 2023Algemeen

Als er iets is waar de meeste mensen bang voor zijn bij een dieet, dan is het wel om een constante hongergevoel te hebben. Ze denken dat wanneer ze proberen af te vallen ze dan de hele dag door hun maag gaan horen knorren.

Dit is vaak het resultaat wanneer mensen zelf proberen af te vallen, daarom raad ik het altijd aan om je te laten adviseren door een diëtist of voedingsdeskundige.

Er kunnen verschillende redenen zijn dat iemand honger krijgt tijdens het afvallen. De meest voorkomende redenen zijn:

 1. Je eet teveel “snelle” koolhydraten/suikers:
  Wanneer je snelle koolhydraten eet, bijvoorbeeld tarweproducten, aardappelen, witte rijst, koekjes, etc., dan zal je suikerspiegel snel stijgen en net zo snel weer dalen. Hierdoor heb je maar voor een korte duur energie en krijg je snel weer honger.
 1. Je drinkt te weinig
  Vaak verwarren mensen dorst met honger. Dan denk je dat je honger hebt, maar eigenlijk heeft je lichaam behoefte aan vocht. Drink daarom altijd ten minste 1,5 liter vocht per dag.
 1. Je krijgt te weinig eiwitten of vet binnen
  De vertering van eiwitten en vetten duurt langer, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Het eten hiervan is dus ideaal om het hongergevoel te onderdrukken.

Wat kan je doen om minder honger te hebben tijdens het afvallen? Hieronder een paar tips:

 1. Het ontbijt
  Begin je dag met voldoende eiwitten. Zoals eerder benoemd zorgen eiwitten ervoor dat je je langer vol voelt en je voldoende energie hebt om je dag te beginnen. Laat vooral brood staan en eet bijvoorbeeld eens kwark met een handje noten, een groene smoothie of een eiwitproduct van Diet Revolution.
 1. Voldoende vocht
  Drink gedurende de dag voldoende water en neem een half uur voor de maaltijd eens een groot glas water.
 1. Heb aandacht voor je eten
  Wanneer je aan het eten bent, maar je bent ergens anders met je gedachten, dan registreert je brein het eten minder goed. Dit heeft als gevolg dat je onbewust meer eet, en dat je sneller weer honger krijgt. Dit kan voorkomen wanneer je tv kijkt, of gewoon ergens anders bent met je hoofd. Kauw je eten goed en langzaam en concentreer je op het eten.
 1. Je hersens voor de gek houden
  Tot slot is het van belang om te weten dat het een noodzaak is om gezond af te vallen. Probeer daarom niet diëten uit die je op internet ziet, laat je adviseren door een diëtist of voedingsdeskundige. Bij Diet Revolution wordt er samen met jou een gezond dieet opgesteld die helemaal bij jou past. Neem voor meer informatie contact op via het Whatsapp icoontje hieronder of via het contactformulier.

Een leuk trucje om je hersens voor de gek te houden, is door in een kleiner bord te eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je in een kleinere bord eet je minder eet. Dit doordat op een klein bord een kleine portie er groter uitziet. Hetzelfde geldt voor bestek: probeer met kleiner bestek te eten, dit helpt om kleinere porties te eten.

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution