Skip to main content

Van alles geprobeerd om van je buikvet af te komen maar zonder resultaat? Zo kom je wél voor eens en voor altijd van je buikje af!

By 27 januari 2020juni 6th, 2023Algemeen

Buikvet verliezen is voor veel mensen een struikelblok. Veel reclames beweren dat er manieren zijn om plaatselijk vet in je buik te verbranden, denk hierbij aan de vele buikspiertrainers die op de markt zijn. Ook op het internet staan veel dingen die helemaal niet kloppen en die geschreven zijn door mensen zonder kennis over het onderwerp. Het is daarom lastig om te weten wat nou wel en niet waar is. Daarom zal ik, als opgeleide diëtiste, in deze blogpost alle verwarringen de wereld uit helpen en leg ik je uit hoe je wél van je buikje afkomt.

Wat zijn oorzaken van teveel buikvet?

Verkeerde voeding is een belangrijke factor bij het ontstaan van teveel buikvet. De boosdoeners hierbij zijn:
1.Koolhydraten/Suikers: zowel suikerrijk eten als drinken. Mensen krijgen onbewust veel meer suikers binnen dan ze denken, suikers zitten bijvoorbeeld ook in fruit en brood.
2. Alcohol
3. Te weinig beweging
4. Transvetten: “slechte” vetten in bijvoorbeeld deegwaren, gebak, koekjes

Wat moet je niet doen als je buikvet wilt verbranden en wat moet je vooral wel doen? Ik deel veelgemaakte fouten en tips:

Fouten die worden gemaakt bij het proberen verbranden van buikvet:

 1. Er worden middelen geprobeerd die gericht zijn op plaatselijk buikvet verbranden
  Laat me je wat vertellen, buikvet kan NIET plaatselijk verbrand worden. Wanneer je aankomt verspreidt het vet zich ook over je hele lichaam, hetzelfde geldt voor afvallen: het moet er geleidelijk over je hele lichaam af.
 1. Er worden buikspieroefeningen gedaan om buikvet kwijt te raken
  Zoals bij punt één al is beschreven kan buikvet niet plaatselijk verbrand worden, ook niet wanneer je buikspieroefeningen doet. Je traint dan wel je spieren in je buik, maar het vetlaagje zal gewoon blijven zitten
 1. Zelf aan een streng dieet beginnen
  Een streng dieet volgen lijkt voor de meesten dé oplossing om van hun buikje af te komen. Alleen kan zo’n dieet leiden tot een constant aanwezig hongergevoel wat weer kan leiden tot vreetbuien, en dan ben je nog verder van huis.

Wat moet je wél doen om van je buikvet af te komen?

 1. Kijk eens even goed naar je voeding
  Hoeveel suiker/koolhydraten neem je dagelijks in? Doe je vaak suiker in je koffie/thee of drink je weleens vruchtensappen? Neem je voeding onder de loep. Vermijd producten waar veel koolhydraten inzitten.
 1. Overweeg om een koolhydraatarm dieet te volgen
  Vele onderzoeken hebben aangetoond dat een koolhydraatarm dieet het meest effectief is om vet te verbranden. Begin hier niet zomaar aan, maar vraag advies aan me. Ik als online diëtiste kan je helpen om samen met jou een gezond en passend dieet op te stellen.
 1. Eet meer eiwitten en gezonde vetten
  Eiwitten en vetten worden langzamer opgenomen door je lichaam en zorgen daarom voor een langer verzadigd gevoel.
 1. beweeg minimaal een half uur per dag
  Maak eens een lekkere wandeling door het bos, in de stad of waar dan ook. Probeer elke dag in beweging te blijven.
 1. Ontstress!
  Wist je dat het stresshormoon cortisol ertoe kan leiden dat je sneller aankomt, en dan vooral in je buik!

Hulp nodig bij het kwijtraken van je buikvet? Neem contact met me op via het Whatsapp icoontje hieronder of via het contactformulier.

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution