Skip to main content

Afvallen zonder terugval? Schakel een diëtist in!

By 8 februari 2020juni 6th, 2023Algemeen

Veel mensen beginnen op eigen houtje aan een dieet. “Afvallen is toch niet zo moeilijk, gewoon minder eten en je valt vanzelf af”. Waar veel van deze mensen tegenaan lopen is dat ze het dieet niet volhouden en nog meer gaan eten dan voordat ze aan het dieet begonnen.

Een dieet volgen is niet zomaar een kwestie van minder eten, er zijn veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden. In dit artikel zal worden uitgelegd waarom het van belang is om een voedingscoach/diëtist in te schakelen bij het afvalproces, en wat de meerwaarde is van een online diëtist.

Wat kan een diëtist voor je betekenen?

Wat een diëtist het belangrijkst vindt, is om je huidige eet- en leefpatroon in kaart te brengen. Op die manier kan de diëtist samen met jou een passend dieet opstellen wat het best past binnen jouw huidige eet- en leefpatroon. Zo krijg je ook meteen inzicht in je voedingspatroon en leer je wat goede alternatieven zijn voor de producten die je op dit moment gebruikt.

Een diëtist zal je nooit een zogenaamde “crashdieet” aanbevelen waarbij je niks meer mag eten. Het is van uiterst belang dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, de diëtist zal tijdens het ontwerpen van de eetschema’s ervoor zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Door naar een diëtist te gaan zal je leren hoe je gezond moet leven en hoe je hier een leefstijl van kan maken. Je zult inzien dat het geen tijdelijke dieet is die je moet volgen, maar dat het de basis is van je nieuwe gezonde leefstijl.

Online diëtist

Een bijkomend voordeel van een online diëtistenpraktijk, zoals Diet Revolution, is dat je meer contact kan hebben met elkaar. Het is niet zo dat je elkaar maar één keer in de maand op spreekuur ziet, een online diëtist is altijd telefonisch en per mail bereikbaar om je op weg te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Ook is het ideaal voor mensen die druk zijn met werk en kinderen en daarom niet naar een diëtistenpraktijk kunnen gaan. Je kan gewoon vanuit het comfort van je eigen huis advies krijgen van de online diëtist en contact opnemen wanneer het jou uitkomt.

Kortom

Om een zo succesvol mogelijke aanpassing te maken in je leven is het van belang om professionele hulp in te schakelen. Bij Diet Revolution wordt er naar je geluisterd en met je meegedacht om een zo passend mogelijk dieet/leefstijl op te stellen.

Neem voor meer informatie contact op via het Whatsapp icoontje hieronder of via het contactformulier.

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution