Skip to main content

Wat is het Keto Dieet?

By 3 augustus 2020juni 6th, 2023Algemeen

Snel vet verbranden dankzij het Keto dieet.

Keto komt van het woord Ketose. Dat is een ander woord voor vetverbranding. Met een Keto dieet verandert het lichaam in een natuurlijke vetverbrander dankzij koolhydraatarme voeding. Het Keto dieet is niet zoals veel mensen misschien denken een heel nieuw dieet, het is juist een dieet dat eigenlijk al vele jaren bestaat. Zo maakte het Atkins dieet uit de jaren ’70 ook al gebruik van ketose. De reden dat het Keto dieet in opkomst is, is dat het bij de trend van koolhydraatarm eten past. Bij een Keto dieet krijg je 20 tot 50 gram koolhydraten per dag binnen. Dat is weinig maar het is daarmee zeker geen koolhydraatarm dieet. Daarentegen eet je veel vetter, en dat is voor veel mensen even wennen!

Keto diëten zijn gericht op het verbeteren van bloedsuikerwaarden waardoor je zonder jojo-effect jouw streefgewicht behaald. Dankzij voldoende voeding heb je geen hongergevoel en voorkom je een onverzadigbare eetbui. Nog een voordeel van een Keto dieet is de inname van veel eiwitten. Want eiwitten met een hoge biologische waarde dragen bij aan spierbehoud en houden je stofwisseling op gang. Dat betekent geen hongergevoel tijdens het afvallen! Zo voorkom je het jojo-effect. Een nadeel van een Keto dieet kan zijn dat de voeding te veel ongezonde verzadigde vetten bevat en te weinig noodzakelijke voedingsvezels. Volg daarom nooit op eigen houtje een Keto dieet maar schakel een Keto specialist in zoals Diet Revolution. 

Friet met frikandellen…. of toch niet?

Bij een Keto dieet eet je veel vette voeding, zoals gehakt, salami, karbonade en worst. Terwijl je zou denken dat dit de dingen zijn die je juist moet laten staan als je 5 tot 9 kilo wilt afvallen, mag je dit bij het Keto dieet allemaal wél eten! Ook het Keto-Plan van Diet Revolution bevat producten en gerechten met vetten. Maar in tegenstelling tot veel andere Keto diëten geeft Diet Revolution een eigen draai aan haar programma’s. In de recepten van Diet Revolution zijn namelijk enkel producten met veel gezonde, onverzadigde vetten opgenomen. Deze gezonde vetten vind je in: kwark, eieren, haring, zalm, olijven, cashewnoten, avocado en nog veel meer!

Wat mag je dan eigenlijk niet? Het klinkt heel tegenstrijdig, maar bij het Keto dieet mag je geen fruit, zoete groenten zoals wortels en maïs, wraps, rijst, pasta, brood, snoep en koek. En dat frietje majo met een lekkere frikandel moet je ook laten staan. Om al die Keto do’s en don’ts goed toe te passen is begeleiding van een Keto-specialist geen luxe maar vette noodzaak. Alleen dan volg je het Keto-dieet met recepten boordevol goede voedingsvezels en behaal je op een gezonde manier jouw streefgewicht.

Het Keto-Plan van Diet Revolution is afgestemd op jouw doel en persoonlijke situatie. Dankzij de bewezen eigen productlijn van Diet Revolution eet je gevarieerd en gezond. In de koolhydraatarme en eiwitrijke producten zit namelijk een hoogwaardig eiwitgehalte wat het behoud of de opbouw van spiermassa ondersteunt. Hierdoor blijft je stofwisseling op peil en voorkom je een jojo-effect. Bovendien is het niet nodig om je voedsel te wegen. De productlijn wordt aangepast op de hoeveelheid die jij nodig hebt. Zo behaal jij je streefdoel zonder hongergevoel!


Plan gratis adviesgesprek

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution