Skip to main content

6 gouden tips voor een platte buik en makkelijke vertering

By 24 september 2023Algemeen

Droom jij ook zo van een platte buik en een probleemloze spijsvertering? Je bent niet de enige! Naast dat het je heel wat zelfvertrouwen geeft, is het ook essentieel voor je algehele gezondheid. In deze blog delen we een aantal waardevolle tips die jou gaan helpen naar een platte buik en een makkelijke vertering!

Vrouw met platte buik

Tip 1: Eet bewust en op je gemak

Vaak haasten we ons door de maaltijden heen, maar wat nou als je even de tijd neemt om rustig en bewust te eten? Langzaam eten helpt bij het herkennen van signalen van verzadiging, waardoor je minder geneigd bent om te veel te eten, wanneer je eigenlijk al vol zit. Als je de tijd neemt om goed te kauwen, kan je lichaam het voedsel makkelijker verteren. En het is natuurlijk ook gewoon fijn om even extra te genieten van je maaltijden!

Tip 2: Kies voor warme maaltijden i.p.v. koude en afkoelende gerechten

Het eten van warme maaltijden kan ervoor zorgen dat je bewuster gaat eten. Denk bijvoorbeeld aan een warme soep of een ovenschotel. Doordat het zo warm is ben je veel bewuster bezig met eten en dit helpt weer voor een goede spijsvertering en signalen van verzadiging. Over het algemeen zijn warme maaltijden ook veel gevarieerder qua voedingswaarden dan koude maaltijden, zo bevatten ze meestal veel groenten, wat weer gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Tip 3: Vermijd de combinatie van zoet en zuur

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde kan de combinatie van zoet en zuur voedsel de spijsvertering verstoren. Probeer daarom voedingsmiddelen die sterk zoet en zuur zijn, te vermijden in dezelfde maaltijd. Kies in plaats daarvan voor evenwichtige maaltijden met een goede mix van smaken.

Tip 4: Kies voor langzame koolhydraten in plaats van snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten zorgen ervoor dat je bloedsuiker flink gaat schommelen, waardoor je na een korte tijd alweer honger krijgt. Deze worden namelijk supersnel verteerd. Suiker, wit brood, snoep, koek en frisdrank zijn voorbeelden van producten die veel snelle koolhydraten bevatten.
Langzame koolhydraten worden daarentegen veel minder snel verteerd, energie komt daardoor meer geleidelijk vrij. Je lichaam heeft hierdoor meer tijd om de koolhydraten te verbranden, dit kan helpen bij afvallen omdat je minder snel trek zult hebben. Langzame koolhydraten komen vooral voor in quinoa, zilvervliesrijst, havermout en peulvruchten.

Tip 5: Eet meer vezels

Een groot deel van de mensen in Nederland krijgt te weinig vezels binnen, terwijl ze juist zo belangrijk zijn. Het eten van vezels kan heel effectief zijn bij het afvallen, ze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel en voorkomen zo ook eetbuien. Bovendien spelen vezels een belangrijke rol bij de werking van je spijsvertering en de gezondheid van je darmflora. Een win-win situatie! De meeste vezels zitten in groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en zaden.

Tip 6: Zorg dat je meer hoogwaardige eiwitten neemt

Het eten van voldoende eiwitten geeft een verzadigend gevoel en kan de stofwisseling verhogen. Door het verzadigende effect zal je calorie inname verlagen, en dat kan bijdragen bij het krijgen van een platte buik. Probeer magere eiwitbronnen zoals kip, vis, mager rundvlees, tofu, kwark en bonen in je maaltijden op te nemen. Producten van Diet Revolution bieden ook een super goede bron van eiwitten, en zijn ook nog eens laag in koolhydraten! Perfect voor het afvallen dus! Neem even een kijkje op onze webshop om te zien wat het aanbod is en of er misschien iets lekkers voor jou tussen zit.

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution