Skip to main content

Uiteten tijdens het afvallen? Kan dat wel?

By 23 januari 2024Algemeen

Iedereen vindt het heerlijk om wel eens uiteten te gaan. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat deze momenten niet ten koste gaan van je afslankproces en gezondheid? Gezond uit eten gaan is zeker mogelijk, en het vereist slechts wat bewuste keuzes en planning. Ik deel in deze blog enkele tips om gezond uiteten te gaan.

afbeelding van vrouw die aan het eten is tijdens het afvallen

Voorbereiding is key

Voordat je het restaurant binnenstapt, is het belangrijk om jezelf voor te bereiden. Bekijk het menu online en overweeg welke gezonde opties beschikbaar zijn. Door vooraf een keuze te maken, verminder je de kans op impulsieve beslissingen die mogelijk minder gezond zijn.

Wanneer je een programma volgt van ons, kun je me gerust even een whatsappje sturen met de link naar de menukaart. Dan kan ik met je meekijken wat een goede keuze is en past binnen het Keto-Plan en/of het BOOST programma.

Kies voor een gebalanceerde maaltijd

Streef bij het uitkiezen van je gerecht naar een gebalanceerde maaltijd met een combinatie van eiwitten, gezonde vetten en complexe koolhydraten. Vis, mager vlees, volkoren granen en groenten zijn goede keuzes. Probeer ook te variëren in kleurrijke groenten om veel verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Pas op met de portiegrootte

Restaurants staan er vaak om bekend grote porties te serveren. Overweeg om de helft van je maaltijd in te pakken voor later of deel een gerecht met een vriend. Het is ook erg verleidelijk om verder te eten wanneer je eigenlijk al vol zit, dus leer naar je lichaam te luisteren. Op deze manier kun je alsnog genieten zonder dat je jezelf gaat overeten.

Wees slim met drankjes

Calorieën in drankjes kunnen snel oplopen. Kies voor water, thee of andere caloriearme drankjes in plaats van suikerhoudende frisdranken of alcohol. Als je toch alcohol wilt drinken, beperk dan de consumptie en drink tussen de alcoholische dranken door water.

Een glaasje bubbels of droge witte wijn is de minst slechte keuze tijdens één van onze Keto programma’s.

Vraag om aanpassingen

Aarzel niet om aanpassingen te vragen aan je gerecht, soms komt het nou eenmaal voor dat het heel lastig is om een gezonde optie te vinden op de menukaart. Vraag bijvoorbeeld om extra groenten, een magere dressing of saus, of een magere eiwitbron. De meeste restaurants zijn bereid om aan je dieetwensen te voldoen. De saus apart vragen is ook een goede tip, zo kun je zelf de hoeveelheid bepalen.

Hier 10 gerechten die je mag eten tijdens ons Keto dieet:

  1. oesters
  2. rundercarpaccio met olijfolie
  3. scampi’s in knoflookolie
  4. tonijntartaar
  5. steaktartaar
  6. groentensalade
  7. sashimi
  8. carpaccio di pesce
  9. burrata
  10. hamburger zonder broodje

Vergeet niet dat uiteten gaan vaak een moment van ontspanning is en een sociale bezigheid met vrienden, familie en/of je liefde en dat je best wel is een keer mag genieten. Uiteindelijk draait het allemaal om balans en het maken van bewuste keuzes.

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution