Skip to main content

8 tips voor jouw goede voornemens

By 27 december 2023Algemeen

Bepaal jouw goede voornemens. Wat zou je nou nog graag willen bereiken of anders willen doen? Ik geef je 8 tips om er voor te zorgen dat je ze gaat behalen!

Afbeelding met doelstellingen voor 2024

8 tips om jouw goede voornemens te laten slagen

  1. Stel haalbare doelen

Is je doel realistisch? Voorkom teleurstelling en frustratie. Stel liever kleine doelen, zodat je stap voor stap naar jouw einddoel toewerkt.

  1. Maak een plan

Gezonder gaan eten, meer rust momenten, meer bewegen. Hoe ziet dat er precies uit? Welke acties ga je ondernemen, hoe vaak, wanneer en hoe? Door een plan te maken wordt jouw doel veel concreter.

  1. Voorbereiding

Ligt jouw lunch al klaar voor de volgende dag of staan je hardlooplschoenen al bij de deur. Wat ga je komende dagen eten? Maak een lijstje en haal de boodschappen vast in huis. ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’!

  1. Plan een reminder

Vergeet je soms om je lunch klaar te leggen voor de volgende dag? Of om meteen na het eten een stukje te gaan wandelen? Zet een alarm of herinnering in je telefoon zodat je jouw voornemen niet vergeet.Ook een leuke tip: schrijf je goede voornemens als notitie in je telefoon en stel een melding in, iedere week of maand. Zo blijf je jezelf aan jouw goede voornemens herinneren. Want zeg nou zelf, ben jij je in maart nog steeds bewust van de goede voornemens die je in januari hebt opgesteld?

  1. Motiveer jezelf  

Zorg ervoor dat je jezelf blijft motiveren en de handdoek dit keer niet in de ring gooit. Blijf jezelf motiveren bijvoorbeeld met een quote op de achtergrond van je telefoon of door jouw mooie jurk in de slaapkamer te hangen.

  1. Houd je voortgang bij

Hoe gaat het? Iedere week een stapje dichterbij. Door je voortgang bij te houden blijf je jezelf motiveren en zul je minder snel opgeven. Zet bijvoorbeeld iedere dag een kruisje op de kalender.

  1. Beloon jezelf

Deel jouw doel op in subdoelen. Ieder succes mag gevierd worden! Ben je 4 kilo kwijt? Koop een mooie bos bloemen voor jezelf, dat leuke tijdschrift dat je graag wilt of plan een heerlijk avondje ontspanning voor jezelf met een lekker muziekje, kop thee en een warm bad. Wanneer je weet dat er een beloning op je wacht wordt het leuker om naar je subdoelen toe te werken.

  1. Geloof in jezelf!

Misschien wel het belangrijkste van allemaal, de dingen die je tegen jezelf zegt. Geloof jij in jezelf? Dat je dit wil én kan bereiken? Een positieve en zelfverzekerde houding maakt jouw doel behalen veel gemakkelijker. Wanneer jij gelooft dat je jouw doel gaat behalen, gaat het je ook lukken! Niets is onmogelijk. Zorg voor een positieve mindset en de motivatie om iets te gaan realiseren, niet omdat het moet maar omdat je het wilt!

Heb jij het voornemen om af te vallen in het nieuwe jaar?
Het afgemeten Keto-plan helpt je jouw doelstellingen te bereiken en te behouden.

Vertel me meer!
Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution