Skip to main content

Wist je dat.. het erbij hoort dat je tijdens de overgang 2 kilo aankomt?

By 11 april 2024Algemeen

Dit komt door  het hormoon oestrogeen, wat wordt aangemaakt door je buikvet. Hierdoor komt een vrouw gemiddeld 2 kilo aan tijdens de overgang. Kom je meer aan en ga je makkelijk richting de 6,7, 8 kilo of meer? Dan heeft dit te maken met de afname van je spieren en de vertraging van je schildklier. Dit laatste komt door het hormoon progesteron wat zorgt voor een lager energie verbruik en meer vetopslag.

Wat kun je qua voeding doen om af te vallen tijdens de overgang? en of om niet (teveel)  aan te komen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je niet dezelfde hoeveelheid voeding nodig hebt, voordat je in de overgang kwam, zeker niet als je geen actieve leefstijl hebt.Het belangrijkste: vermijd zoveel mogelijk geraffineerde koolhydraten (snelle suikers)

Snelle koolhydraten hebben een grote invloed op je bloedsuikerspiegel in de negatieve zin.Maar ook koffie, alcohol en sterke kruiden zorgen voor opvliegers en migraine.Verhoog je eiwit inname! Het beste kun je deze halen uit dierlijke producten zoals: eieren, vlees, vis, zuivel en alle producten van Diet Revolution die geen snelle suikers bevatten en hoog zitten in hun eiwitgehalte.

Daarnaast is beweging ook van groot belang. Start met krachttraining, in de sportschool of thuis. Tip: op YouTube heb je miljoenen video’s waarbij je thuis mee kunt doen.

Worstel jij met overgangsklachten? Wil je afvallen terwijl je in de overgang zit? Wil je graag je lichaam de overgang door helpen? Ik help je graag verder! Jij verdient het om je goed te voelen in je lijf! Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via het kopje contact of stuur me een whatsapp. Direct aan de slag? Start met het Keto-Plan programma.

Chat openen
1
Hoi! stuur me een berichtje als je vragen hebt :)

Vriendelijke groet,
Bo Notten
Diëtiste @ Diet Revolution